Hirdetés
. Hirdetés

A magyaroknak kell megvédeniük a magyar kiberteret

|

"A NATO nem védi meg a nemzeti kritikus infrastruktúrákat, az a nemzetek feladata" - hangsúlyozta Iklódy Gábor, a NATO új típusú biztonsági kihívásokkal foglalkozó főtitkárhelyettes Balatonőszödön.

Hirdetés

Megkezdte munkáját ma reggel a kétnapos III. Kibervédelem és Információbiztonság Konferencia, amelyen közel kétszáz szakember vesz részt, s amelynek első előadója a magyar védelmi szakember volt.

Hirdetés

Előadásában, amely összegezte a kibertér védelmi kihívásait, Iklódy Gábor kitért Magyarországra is. Be kell fektetni a kiberbiztonságba, ám ez nem egy akkora összeg, mint amekkora első hangzásra tűnhet. Amint azt az általános helyzet elemzésekor is hangsúlyozta, az emberi tényező – mind a sérülékenységet illetően, mind pedig a védelemben – rendkívüli jelentőségű. Fejleszteni kell az emberi erőforrást, javítani kell a koordinációt és ki kell alakítani a politikai egyetértést a kiberbiztonság fontosságát illetően.

 

Ami pedig a technológiát illeti, Iklódy szerint multinacionális megoldásoknak kell elsőbbséget adni. A NATO főtitkárhelyettese úgy véli, hogy a kiberbiztonság fejlesztését lehetőségnek kell tekinteni, amely hozzájárulhat az ország elismertségének fokozásához.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.