Hirdetés
. Hirdetés

A mesterséges intelligencia kivégzi a szöveges captchákat

|

Egy új program 0,05 másodperc alatt oldja meg a szöveges captchákat.

Hirdetés

Hirdetés

Brit és kínai kutatók új, mesterséges intelligencia alapú megoldást fejlesztettek ki a szöveges captchák hatástalanítására. Kutatásuk nem a biztonsági rendszerek kijátszását segíti, hanem a biztonsági szakembereket ösztönzi arra, hogy a hagyományos szöveges captchák helyett új megoldásokat keressenek.

Az új algoritmus a mélytanuláson alapul, és az eddigi leghatékonyabb megoldást kínálja a szöveges captchákon alapuló biztonsági és hitelesítő rendszerek feladványainak megoldására.

A kutatók szerint új captcha-megoldójuk a GAN (Generative Adversarial Network; általános támadó hálózat) nevű technikát használja, amely egy generátorprogram segítségével tömérdek olyan gyakorló captchát állít elő, ami hasonlít az igazihoz.

A generált captchákat a megoldó algoritmus betanításához és finomhangolásához is fel lehet használni, és a rendszer így nagy hatékonysággal tudja megoldani a Microsoft, a Wikipedia, az eBay, a Google és a többi népszerű webhely által használt captchákat.

A kutatók szerint a rendszerük a próbák során egy asztali GPU segítségével 0,05 másodperc alatt bánt el egy captchával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.