Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft letiltja a Windows 7-frissítéseket!

|

Régi Intel- és AMD-processzoros Windows 7-rendszerek felhasználói olyan hibaüzenetet kapnak, hogy processzorukat a Windows 10-hez tervezték, ezért ne számítsanak frissítésre.

Hirdetés

A Microsoft saját szabályzata előírja, hogy azokon a PC-ken, amelyekben a legújabb generációs processzorok (Intel Kaby Lake, AMD Ryzen) futnak, csak a Windows 10-t lehet használni, korábbi változatokat nem, és az ilyen lapkákat tartalmazó gépekre a régi változatok frissítései sem tölthetők le.

Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft lapkaérzékelő rendszere nem tökéletes, mert a régebbi processzorokat futtató Windows 7-es PC-ken is letiltja a frissítést.

Nem működnek a frissítések például Intel Pentium Dual Core E5400 2.70GHz és Celeron J1900 processzoros gépeken: a felhasználó azt az üzenetet kapja, hogy rendszere a legújabb Windows-változathoz tervezett processzort használja, ezért le kell mondani a biztonsági frissítésekről.

Mi több, a szoftveróriás a jelek szerint az AMD Radeon RX480 grafikus kártyák esetében is letilt, holott a megszorítás elvileg kifejezetten a CPU-kra vonatkozik.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hibát: addig is azoknak a felhasználóknak, akik nem kapják többé a frissítéseket, trükkös megoldásokkal kell próbálkozniuk a zárlat feloldásához.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.