Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft új Security Copilotja ezért nagy segítség a hálózati adminoknak

|

Napok helyett mindössze percek alatt reagálhatnak a fenyegetésekre.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia rangsorolja a támadásokra adott válaszokat, és olyan adatmintákat fog fel, amelyeket az emberi védők esetleg nem vesznek észre. Az emberiség kedden újabb lépést tett a Ghost in the Shell jövője felé, amikor a Microsoft bemutatta az új Security Copilot AI-t az első Microsoft Secure rendezvényén. Az automatizált, vállalati szintű biztonsági rendszer az OpenAI GPT-4-gyel működik, az Azure infrastruktúrán fut, és azt ígéri az adminoknak, hogy "az AI sebességével és méretarányával mozoghat".

A Security Copilot hasonló a Bing Copilot funkciót működtető nagy nyelvi modellhez (LLM), de a képzés erősen a hálózati biztonságra irányul, nem pedig az általános társalgási ismeretekre és a webes keresés optimalizálására. "Ez a biztonságspecifikus modell viszont egyre több biztonságspecifikus készséget foglal magába, és a Microsoft egyedülálló globális fenyegetettségi intelligenciája és több mint 65 trillió napi jel alapján tájékozódik" - írta Vasu Jakkal, a Microsoft alelnöke.

"Csak a világjárvány óta hihetetlenül elszaporodtak a vállalati hacker incidensek" - mondta Jakkal a Bloombergnek. Közölte, hogy "átlagosan egy óra 12 percbe telik egy támadónak, hogy teljes hozzáférést kapjon a postaládához, miután egy felhasználó rákattintott egy adathalász linkre. Régebben hónapokig vagy hetekig tartott, amíg valaki hozzáférhetett".

A Security Copilot a túlhajszolt és alul támogatott hálózati adminisztrátorok erősségének megsokszorozójaként szolgálhat, amely a Microsoft becslései szerint több mint 3 millió nyitott pozíciót jelent. "A kiberképzett modellünk egy tanulási rendszert ad hozzá az új készségek létrehozásához és hangolásához. A Security Copilot ezután segíthet elkapni azt, amit más megközelítések esetleg kihagynak, és kiegészítheti az elemző munkáját. Egy tipikus incidens esetén ez a lökés az észlelés minőségének, a reagálás sebességének és a biztonsági pozíció megerősítésének képességében jelent nyereséget" - magyarázta Jakkal.

Hirdetés

Jakkal arra számít, hogy ezek az új képességek lehetővé teszik a Copilot által támogatott rendszergazdák számára, hogy perceken belül reagáljanak a felmerülő biztonsági fenyegetésekre, nem pedig napokkal vagy hetekkel az exploit felfedezése után. Mivel a Security Copilot egy vadonatúj, még nem tesztelt mesterséges intelligencia rendszer, nem arra hivatott, hogy teljesen önállóan működjön, egy emberi adminisztrátornak kell a hurokban maradnia. "Ez egy tanuló rendszer lesz. Ez egyben paradigmaváltás is: most az emberek lesznek az ellenőrök, és az MI szolgáltatja nekünk az adatokat" - mondta a szakember.

Az érzékeny üzleti titkok és belső üzleti dokumentumok teljesebb védelme érdekében a Security Copilot célja, hogy megvédje őket, a Microsoft azt is vállalta, hogy a jövőbeni Copilot-iterációk képzéséhez soha nem használja fel ügyfelei adatait. A felhasználóknak lehetőségük lesz arra is, hogy diktálják adatvédelmi beállításaikat, és eldöntsék, hogy adataikból (vagy az azokból nyert meglátásokból) mennyit osztanak meg. A vállalat nem árulta el, hogy az ilyen biztonsági funkciók az egyes felhasználók számára is elérhetővé válnak-e, vagy ha igen, mikor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.