Hirdetés
. Hirdetés

A nagy hanyatt esés: már a gördeszkákat is meghekkelik

|

A távirányító és a deszka közötti titkosítatlan Bluetooth kapcsolat volt a gyenge láncszem.

Hirdetés

Szűnni nem akaró kihívást jelent a biztonsági kutatók – és nyilvánvalóan a hackerek számára is –, hogy ellenőrzést szerezzenek a számítógépes intelligenciával felszerelt legkülönfélébb elektronikai eszközök felett, azt demonstrálva a gyártóknak, hogy rengeteg tennivalójuk van még a biztonság terén. Így aztán sorra kerültek az elektronikus gördeszkák is, amelyek voltaképpen kerekeken gördülő számítógépek. A Wired cikke szerint Richo Healy és Mike Ryan kutatók a Boosted gördeszkájának informatikai rendszerét törték fel, és vezérelték egy, a közelben lévő laptopról. Az általuk FacePlantnek elnevezett kihasználó kóddal a deszka és annak távirányítója közötti nem biztonságos, titkosítatlan Bluetooth kapcsolaton keresztül hekkelték meg az eszközt. Képesek voltak távolról irányítani a gördeszkát, és elérni, hogy hirtelen irányt változtasson, és hátrafelé kezdjen el gurulni, aminek bukás lett az eredménye.

 

 

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a deszka az irányváltoztatás előtt lelassított, így ha valaki számít a turpisságra, átvészelheti a hekkelést esés nélkül is. Healy és Ryan szerint más elektromos gördeszkák és biciklik hasonlóan sebezhetők lehetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.