Hirdetés
. Hirdetés

A sikeres adatkezelés középpontjában az adatminőség áll

|

Az adatminőség utóhatásai az adatkezelési erőfeszítések során is éreztetik hatásukat.

Hirdetés

Minden az adatminőségen múlik. Az Enterprise Strategy Group által nemrégiben végzett felmérés megállapításai szerint az adatkezelést nagy kihívást jelent a láthatóság hiánya, amit az adatminőségi problémák súlyosbítanak.

Aggasztó, hogy a válaszadók 42 százaléka jelezte, az adatok legalább fele "sötét adat" (amely a szervezet által megtartott, de nem használt, nem kezelhető és nem fellelhető adat). A sötét adatok beáramlása és az adatok láthatóságának hiánya gyakran vezet downstream szűk keresztmetszetekhez, rombolva az operatív adatok pontosságát és hatékonyságát. Az adatminőség volt a szervezetek adatkezelési programjainak legfőbb mozgatórugója, de egyben a legfőbb kihívás is, amelyet ezeknek a szervezeteknek le kell küzdeniük ahhoz, hogy maximalizálják az adatkezelési erőfeszítéseik megtérülését.

Hirdetés

Ha figyelembe vesszük, hogy sok szervezetnél adatminőségi problémák merülnek fel, amelyeket nehéz kezelni (a hozzáférhetőségtől a láthatóságig), és sok esetben jelentős mennyiségű adat van, amely sötét, akkor egyértelmű szükség van erőteljesebb adatkezelési megoldásokra, amelyek üzleti kontextussal és iránymutatással egyesített adattájképi átláthatóságot biztosítanak.

Az adatminőség javítására számos lehetőség áll rendelkezésre az adatkezelési megoldások és eszközök égisze alatt. A jobb és hatékonyabb adatminőség iránti igény kielégítése során az automatizált megoldások és eszközök (azaz automatizált adatprofilozás, adatminőség-értékelés, folyamatos adatmegfigyelhetőség és adatjavítás), nagymértékben javítják az adatminőség láthatóságát egy olyan csoport számára, amelybe pusztán a hagyományos IT-szereplők tartoznak, hanem az összes adatkezelési csapat és üzletág.

Ez a javított adatminőség tehát előnyös a downstream elemzési bizalom és pontosság szempontjából a kulcsfontosságú érdekeltek meglátásai és üzleti döntései szempontjából. Az ESG tanulmánya azt is megállapította, hogy a DataOps-ot túlnyomó többségben az adatok felhatalmazásának előmozdítására szolgáló elsődleges megoldásként ismerték el. Tízből kilenc megkérdezett egyetértett abban, hogy a DataOps képességek megerősítése javítja az adatminőséget, a láthatóságot és a hozzáférési problémákat a vállalatukban. A DataOps segít a szervezeteknek javítani az adatok minőségét, szállítását, sebességét és kezelését, és alakítja az analitika értékét a szervezeten belül.

A DataOps-alapú eszközök bevezetésével a szervezetek nemcsak a végfelhasználók számára enyhíthetik az adatokhoz való hozzáférés fájdalmát és késedelmét, hanem szükség szerint javíthatják a megfelelő adatok szabályozását, rendelkezésre bocsátását és kezelését is, hogy azokhoz hozzáférhessenek és elemezhessék azokat. Röviden, a sikeres adatkezelési erőfeszítések olyan eszközökre épülnek, amelyek erősíthetik az adatkezelési folyamatokat, az adatgondozást, valamint magának az adatminőségnek és az adatok felderíthetőségének a folyamatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.