Hirdetés
. Hirdetés

A SolarWinds jelentése feltárja a hibrid IT kihívásait

|

A SolarWinds IT Trends Report 2022 szerint a hibrid IT számítástechnika számos kihívást jelent a szervezetek számára.

Hirdetés

A riport legfontosabb megállapításai között megtalálható, hogy a technológiai szakemberek 49 százaléka szerint a hibrid IT-számítástechnika folyamatos elterjedése az IT-menedzsment összetettségének növekedéséhez vezet. A komplexitás többféle formában jelentkezik, többek között az örökölt stackek fenntartásának folyamatos követelménye, valamint a régi és az új technológiák közötti széttagoltság miatt. A komplexitás kezelése is nehéz, mindössze 8 százalékuk jelezte, hogy rendkívül biztos abban, hogy képes kezelni a komplexitást.

Ami a hibrid IT összetettségét illeti, a COVID-19 világjárvány hatása alapvető változásokat hozott. "A pandémia minden bizonnyal megnövelte a komplexitást a nagyrészt otthonról dolgozó munkaerő támogatására való globális átállás első heteiben. De az új hibrid munka valóságára való tartósnak tűnő átállás azt jelenti, hogy az, amit korábban átmenetinek vártunk, ma már egy szilárd hibrid IT-jövő" - mondta Brandon Shopp, a SolarWinds termékstratégiáért felelős alelnöke az ITPro Todaynek.

Hirdetés

A hibrid IT-megközelítés bevezetése javíthatja a felhasználói élményt és felgyorsíthatja a digitális átalakulást, de a legnagyobb hatással az IT-vezetőkre van. A Shopp megjegyezte, hogy a válaszadók 53 százaléka szerint a hibrid IT bevezetésekor az IT-vezetők számára a legnagyobb kihívást a biztonság javítása jelenti. "Ez azt mondja nekem, az elmúlt két év megmutatta az informatikai közösségnek, hogy mennyire kibővült a fenyegetések köre" - mondta.

Míg a biztonságot a hibrid IT pozitív hatásaként említették, a felmérésben részt vevők 49 százaléka azt is megjegyezte, hogy az infrastruktúra és az alkalmazások IT-működésének átláthatósága csökkent. A jelentés szerint az időhiány és az erőforrások hiánya az elsődleges akadálya annak, hogy a hibrid IT-ben javuljon a átláthatóság.

A hibrid IT-rendszerek átláthatóságának és felügyeleti képességeinek hiánya számos hiányosságot okoz a szervezetek számára, többek között azt, hogy nem képesek hatékonyan elvégezni az anomáliák felderítését, a kiváltó okok elemzését és a különböző rendszerek mérőszámainak összegyűjtését.

A Shopp szerint az IT-trendekről szóló felmérés válaszadói egyértelműek voltak: nincs elég idejük vagy erőforrásuk, és a költségvetésük sem elég nagy ahhoz, hogy egyedül megoldják ezeket a kihívásokat. A jelentés szerint a szervezetek különböző stratégiákat alkalmaznak a komplexitás kezelésének elősegítésére, többek között a személyzet képzését, az informatikai felügyeleti eszközök bevezetését, az automatizálásba való beruházást és az informatikai szolgáltatások kiszervezését.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.