Hirdetés
. Hirdetés

A sötét weben árulták a világ leghatékonyabb kémszoftverét

|

Az NSO Group Pegasus nevű csomagját egy alkalmazott lopta el, és bocsátotta áruba.

Hirdetés

Hirdetés

Izrael történetének legveszélyesebb kiberbiztonsági ügyére került pont a napokban.

Az izraeli kiberbiztonsági cég, NSO Group egy munkatársa, aki mindössze három hónapja dolgozott a cégnél, lemásolta az NSO egyik legfontosabb termékét, a Pegasus szoftvert, majd kilépett, és piacra dobta a programot.

A Pegasusról annyit érdemes tudni, hogy a Forbes magazin szerint ez a világ legagresszívebb kémszoftvere. Csak kormányok számára árulják, és forgalmazását az izraeli kormány ellenőrizi. A legkülönbözőbb módokon lehet vele vírusokat továbbítani - többek közt SMS-ben is -, és tudása az iMessage-től a Gmailen át a Skype-ig számos népszerű alkalmazásra kiterjed.

A szoftvert a jelentések szerint Mexikóban újságírók megfigyelésére használták, az Egyesült Arab Emirátusokban pedig másként gondolkodók ellen vetették be.

Az alkalmazott a Pegasust ötvenmillió dollárért a sötét weben bocsátotta áruba. De rajtavesztett, mert mert a potenciális vevő értesítette az NSO-t, amely a rendőrséghez fordult, és a 38 éves férfit letartóztatták.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.