Hirdetés
. Hirdetés

A többfaktoros hitelesítés világszerte 27 milliárd dollárt hoz a mobilszolgáltatóknak

|

A többfaktoros hitelesítés több hitelesítő adatot kombinál a felhasználó vagy a tranzakció ellenőrzéséhez.

Hirdetés

A Juniper Research új tanulmánya szerint a mobilszolgáltatók 2022-ben 27 milliárd dollárt fognak generálni a többfaktoros hitelesítéshez kapcsolódó SMS-üzenetek végződtetéséből. Ez 2 milliárd dollárral több az előző évi értéknél.

A kutatás szerint ezt az 5 százalékos növekedést a digitális szolgáltatókra nehezedő fokozott nyomás fogja előidézni, hogy biztonságos hitelesítést kínáljanak, amely csökkenti az adatvédelmi incidensek kockázatát és védi a felhasználók személyazonosságát. A többfaktoros hitelesítés több hitelesítő adatot kombinál a felhasználó vagy a tranzakció ellenőrzéséhez. Ez magában foglalja az egyszeri jelszót vagy kódot tartalmazó SMS küldését a felhasználó egyedi telefonszámára.

Hirdetés

Megállapították, hogy a többfaktoros hitelesítési SMS-forgalom iránti kereslet növekedését kihasználva a tűzfalakat a kifejezetten a többfaktoros hitelesítéshez használt SMS-forgalom nyomon követésére és azonosítására használják. A szolgáltatók pedig képesek lesznek felárat felszámítani erre a forgalomra, és tovább növelni az üzleti üzenetküldésből származó bevételeket.

A kutatás szerint szerint 2022-ben világszerte több mint 1,7 billió többfaktoros hitelesítési üzenetet fognak kézbesíteni, ami a teljes SMS üzleti üzenetforgalom 60 százalékát teszi ki. A szolgáltatóknak olyan gépi tanulási algoritmusokat kell kifejleszteniük, amelyek automatizálják ennek a hatalmas forgalomnak a nyomon követését, hogy hatékonyan azonosítani tudják a feláras üzeneteket.

"A forgalom észlelésének automatizálása kulcsfontosságú az üzemeltetők számára, mivel várakozásaink szerint a többfaktoros hitelesítéssel kapcsolatos forgalom 2027-re 2,1 milliárd üzenetre nő. A kkv-k a múltban jellemzően nem fektettek be az üzenetküldésbe a biztonság érdekében. A felhasználók nagyobb biztonságának megteremtésére azonban egyre nagyobb a nyomás, ami a következő 5 évben a kkv-kat is ösztönzi az elfogadásra, és növelni fogja a globális forgalmat" - jegyezte meg Keith Breed, a kutatás társszerzője.

Annak érdekében, hogy kezelni tudják a többfaktoros hitelesítési SMS-üzenetek iránti kereslet növekedését, a jelentés sürgeti az üzemeltetőket, hogy működjenek együtt CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) platformokkal. Ezek megfelelő felhasználói felületet nyújthatnak a kkv-k számára a hitelesítési folyamatok és az azt követő forgalom kezeléséhez, amelyből az üzemeltetők további üzleti SMS-küldésből származó bevételt érhetnek el.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.