Hirdetés
. Hirdetés

A vállalatok nem képesek leküzdeni a belső kockázataikat

|

A vállalatok több mint 70 százaléka állítja, hogy van bennfentes kockázatkezelési (IRM) programja. A Code42 Software új jelentése szerint ugyanezeknél a vállalatoknál az adatvesztési incidensek száma 32 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Hirdetés

A Vanson Bourne 700 amerikai kiberbiztonsági vezető és szakember körében végzett felmérés alapján a jelentés arról ír, hogy a megkérdezettek 71 százaléka számít arra, hogy a következő 12 hónapban növekedni fog a bennfentes eseményekből eredő adatvesztés.

"A bennfentesek által okozott adatvesztés nem új probléma, de összetettebbé vált. Korábbi DER (Data Exposure Report) kutatásunk a bennfentes kockázat olyan kulcsfontosságú tényezőire összpontosított, mint a munkaerő cserélődése és a felhő bevezetése. Idén az volt a célunk, hogy megértsük, milyen konkrét kihívásokkal kell szembenézniük a biztonsági csapatoknak a bennfentes kockázati programok kiépítése és fenntartása során" - mondta Joe Payne, a Code42 elnök-vezérigazgatója.

"A kutatásból kiderül, hogy mind a bennfentes események észlelése, mind a bennfentes eseményekre való reagálás egyre nagyobb kihívást jelent. A szervezeteknek újra kell értékelniük a bennfentes kockázatokkal kapcsolatos megközelítésüket, hogy biztosítsák, az alkalmazott technológia és programok hatékonyak legyenek, és olyan kultúrát alakítsanak ki, amelyben az alkalmazottak biztonságosabb és okosabb döntéseket hoznak az adatokkal kapcsolatban. A Code42-nél arra összpontosítunk, hogy ügyfeleinkkel együttműködve segítsünk nekik elérni ezt az érettségi szintet" - mondta a cégvezető.

Hirdetés

A bennfentes kockázat az egész szervezetre hatással van, és már nem korlátozódik a kiberbiztonsági csapatra. A válaszadók 86 százaléka szerint egy bennfentes esemény hatással lenne a vállalati kultúrájukra, míg egy évvel korábban 72 százalék volt ez az arány. Hasonlóképpen, az alkalmazottak megszerzésével/megmaradásával kapcsolatos hatások 72 százalékról 79 százalékra nőttek.

A jelentés szerint a CISO-k 82 százaléka szerint a bennfentesek által okozott adatvesztés problémát jelent a vállalatuk számára. Mivel 76 százalékuk arra számít, hogy a következő 12 hónapban a bennfentes eseményekből eredő adatvesztés növekedni fog a vállalatuknál, sokan újraértékelik a jelenlegi megközelítéseket, technológiákat és folyamatokat.

A CISO-k 79 százaléka úgy érzi, hogy egy nem kezelt bennfentes adatbetörés miatt elveszítheti az állását, mivel az hatással lenne a vállalati kultúrára, a hírnévre és a pénzügyi helyzetre. A CISO-k a bennfentes kockázatot (27 százalék) a vállalatuknál a legnehezebben felderíthető fenyegetéstípusnak is tekintik, megelőzve a felhőalapú adatokkal kapcsolatos kockázatokat (26 százalék) és a malware/ransomware-t (22 százalék).

A képzés szerepét is kiemelik a probléma leküzdésében. A CISO-k 93 százaléka egyetért azzal, hogy az új hibrid/távoli munkaerő miatt megnőtt az adatbiztonsági képzés szükségessége a vállalatukban - írja a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.