Hirdetés
. Hirdetés

A víz alatt is figyelt az NSA

|

A Nyugat-Európát a Közel-Kelettel és Délkelet-Ázsiával összekötő tenger alatti kábelhálózatról szereztek adatokat, amely az internes adatfolyam egy jelentős részét továbbítja.

Hirdetés

Az NSA egy februári keltezésű, szigorúan titkos minősítésű jelentése alapján az ügynökség szakemberei bejutottak az SEA-ME-WE 4 (South East Asia-Middle East-Western Europe 4) nevű kábelrendszert üzemeltető társaság belső hálózatába, és a rendszer technikai felépítéséről szóló dokumentumokat szereztek meg. Ez csak az első lépés volt, az ügynökség további műveleteket tervez, hogy bővítse az ismereteit az SEA-ME-WE 4-ről és más kábelrendszerekről.

Hirdetés

Az optikaikábel-hálózat Marseille-től indul és Szingapúrig tart. Az üzemeltető konzorcium tagja egyebek között a részben francia állami tulajdonban álló Orange és a Telecom Italia Sparkle nevű leányvállalata.

A műveletet a különleges informatikai támadásokra szakosodott, úgynevezett méretre szabott hozzáférési műveletek egysége (Tailored Access Operations, TAO) hajtotta végre.

 

A Der Spiegel szerint a TAO-nál többnyire az NSA-alkalmazottak átlagánál jóval fiatalabb szakemberek dolgoznak. A befelé forduló, szakmájukban elmélyülő informatikusokkal kapcsolatban használt nerd elnevezést alkalmazva hozzátették, hogy a TAO-nál dolgozó fiatalok "úgy néznek ki, mint a nerdök, és azok is. Küldetésük: számítógépes hálózatok feltörése, manipulálása és az adatok kibányászása."

Az NSA amerikai hackerkonferenciákon toborozza a munkatársakat, ami sikeres stratégia, ezt mutatja, hogy a TAO az ügynökség leggyorsabban bővülő egységei között van - írta a Der Spiegel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.