Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 vigyáz az idegeinkre

|

Az operációs rendszer vírusellenes programja, a Windows Defender márciustól törli azokat a szoftvereket, amelyek ijesztő üzenetekkel próbálnak fizetős szolgáltatások megvásárlására ösztökélni.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 beépített vírusellenes programja, a Windows Defender rövidesen fontos szolgáltatással bővül. A Microsoft bejelentette, hogy a szoftver március 1-től eltávolítja azokat a programokat, amelyek félelemkeltő, vagy félrevezető üzenetekkel további fizetős szolgáltatások igénybe vételére próbálják rávenni a felhasználót.

Ezt a műfajt scareware-nek, "ijesztgetős szoftvernek" hívják, és általában olyan segédprogramokban találkozhatunk vele, amelyek optimalizálják a Windows PC-k regisztrációs adatbázisát, vagy másfajta módon javítják a teljesítményt.

Egyre több olyan termék jelenik meg, amelynek ingyenes változata átvizsgálja a rendszert, felkutatja a hibákat, majd mindenféle rémisztő dolgokat ír ki, hogy a beijedt felhasználó megvegye a fizetős verziót, ami azután megoldja az ingyenprogram által feltárt problémákat.

A Microsoft szerint az ilyen alkalmazások gondot okoznak az átlagfelhasználónak, ezért a Windows Defender a jövőben nemkívánatosnak minősíti, és eltávolítja őket a rendszerről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.