Hirdetés
. Hirdetés

Adatokat loptak a Telenor főhadiszállásáról

|

A biztonsági főnök szerint célzott és körmönfont ipari kémkedésről volt szó.

Hirdetés

A norvég Aftenposten hírportál vasárnap reggeli beszámolója alapján a Telenor súlyos kibertámadásnak esett áldozatául, miután illetéktelenek valamilyen módon hozzáfértek a vállalat néhány norvég felsővezetőjének számítógépéhez. Az eszközökről adatokat - leveleket, belépési információkat, különféle állományokat - loptak és töröltek a támadók.


Sajnos az ügy frissességére való tekintettel részleteket nem lehet tudni, ám a behatolók biztosan képesek voltak részleges távoli irányítást szerezni a kompromittált számítógépeken, továbbá úgy tűnik, hogy végleges adatvesztés is történt. A Telenor ügyfeleinek személyes információi elméletileg nem kerülhettek rossz kezekbe.


Rune Dyrlie, a Telenor norvégiai főhadiszállásának biztonsági főnöke szerint egyértelműen egy kifinomult, kimondottan ipari kémkedési célból elkövetett betörésről van szó. A vállalat természeten már felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.