Hirdetés
. Hirdetés

Amikor a hackert akasztják

|

A Black Hat konferencián 250 hacker vallott a szakma féltett titkairól.

Hirdetés

A Las Vegasban megrendezett júliusi Black Hat konferencián 250 hackert kérdeztek meg a legnehezebben feltörhető biztonsági technológiákról.

A válaszolók 38 százaléka a többtényezős hitelesítést tekinti a legkeményebb diónak, 32 százalékuk a titkosításban látja a legnagyobb ellenséget. A tűzfalakat, vírusellenes szofvereket és behatolásvédő rendszereket kevesebb, mint 10 százalékuk tartja a legkomolyabb akadálynak.

A bizalmas adatok megszerzése érdekében a megkérdezettek 31 százaléka a szervezetek legérzékenyebb adataihoz és kritikus rendszereihez hozzáférést biztosító úgynevezett privilegizált fiókokat igyekszik betámadni. 27 százalék az email fiókokat és 21 százalék a felhasználói végpontokat veszi célba.

85 százalékuk az emberi tényezőt jelölte meg a legfőbb biztonsági problémának, és csak tíz százalék voksolt az elavult, foltozatlan szoftverekre.

A felmérés résztvevőinek 53 százaléka "fehérkalapos", etikus hackernek mondta magát, 33 százalék válaszolta azt, hogy tisztességtelen szándékok vezérlik, a maradék pedig e két véglet között határozta meg magát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.