Hirdetés
. Hirdetés

Androidos mobilok: egymilliárd időzített bomba!

|

Egy friss felmérés szerint egymilliárd olyan androidos eszköz van használatban, amelyik már semmilyen biztonsági támogatást nem kap, így bármikor megfertőzhető.

Hirdetés

Hirdetés

Az Android-eszközöket egyre lassabban cserélik tulajdonosaik, és mostanra egymilliárd olyan Android mobil és tablet van használatban, amelynek elavult rendszere semmilyen biztonsági támogatást nem kap, derül ki egy friss kutatásból.

Az androidos piac egyik nagy problémája, hogy széttöredezett, ami annyit jelent, hogy világszerte rengeteg fajta eszköz működik különböző hardverrel és olyan Android-változatokkal, amelyeket már rég el kellett volna felejteni.

Egy Microsoft-mérnök, David Luu most időanalízist készített az androidos eszközök elavultságáról, és megdöbbentő eredményre jutott. Bár az aktív és működő mobilokra vonatkozó adatokat nem könnyű összegyűjteni, és ezért statisztikáiba csúszhatott némi pontatlanság, az elavult állományra vonatkozó egymilliárdos becslés még ennek figyelembe vételével is több, mint aggasztó. Ezek a régi mobilok és tabletek ugyanis a támogatás hiánya miatt bármikor a kiberbűnözők áldozatává válhatnak.

Hangsúlyozzuk: iszonyatos mennyiségű eszközről van szó! Ami biztos: a Google-nak előbb-utóbb kezdenie kell valamit a problémával, mert a helyzet katasztrófával fenyeget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.