Hirdetés
. Hirdetés

API átjáró a régiónak

|

Az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatot, a BalaBitet ez év elején vásárolta fel a Quest Software-hez tartozó One Identity. Az alapítók tulajdonában lévő, önálló tevékenységet folytató BalaSys ügyvezetőjét, Cseledi Sándort arról kérdeztük, merre tartanak az IT-biztonsági piacon.

Hirdetés

A felvásárlást követően ugyanis folytatódik a hazai fejlesztések és a One Identity portfóliójának egyesítése, aminek eredményeként több mint tíz biztonsági megoldás jelenik meg a hazai és a régiós piacon, de a BalaSysnél eközben a kibervédelem további területeire is készülnek új fejlesztések a Zorp technológia alapjain.

Hirdetés
          

Computerworld: Milyen kibervédelmi képességeket adnak az új megoldások a vállalatoknak, és mikortól lesznek elérhetők?           

Cseledi Sándor: A BalaSys önálló jogi entitásként 2014 óta látja el a BalaBit termékek hazai forgalmazását. Ebben hozott változást, hogy 2018 januárjában a BalaBitet felvásárolta az amerikai IAM- (Identity and Access Management-) gyártó One Identity. Az akvizíciót követően az új amerikai tulajdonos is komoly fantáziát látott a BalaSys munkájában, mivel régiós összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket értünk el a magyar piacon, rendkívül erős mérnöki kompetenciával és értékesítési hálózattal rendelkezünk. Kézenfekvő volt, hogy a gyümölcsöző üzleti kapcsolatot továbbépítjük, idén júliustól már a One Identity teljes termékportfóliójára vonatkozó disztribúciós jogokkal és régiós jelenléttel.

 Cseledi Sándor ügyvezető, BalaSys          

Globális gyártóként a One Identity lefedi a teljes IAM-palettát a jogosultságkezeléstől (Identity Governance) és a hozzáférés-menedzsmenttől (Access Management) kezdve a kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók kezelésén (Privileged Access Management, PAM) át a naplómenedzsmentig. Ezt a több mint tíz termékből álló portfóliót magyar nyelvű tanácsadói, integrációs és terméktámogatási szolgáltatásokkal egészítjük ki.           

CW: A BalaSys új kiberbiztonsági megoldásokat is fejleszt. Milyen kibertámadások ellen védekezhetnek velük a vállalatok?           

CsS: Négy éve vált külön a BalaSys a BalaBit cégcsoporttól, amikor első körös tőkebefektetés érkezett a vállalathoz. A BalaBit a friss tőkével globális IT-biztonsági márka felépítését tűzte ki célul, tevékenységét teljes egészében a kiemelt jogosultságok menedzsmentjére összpontosította. E stratégiai döntést a sikeres akvizíció és az alapítók nyereséges exitje maximálisan igazolta. Ugyanakkor a BalaBit olyan ígéretes technológiákkal is rendelkezett, amelyek nem fértek bele ebbe a portfólióba. Ezeket vette át a BalaSys.           

Kompetenciáját, filozófiáját tekintve a BalaSys több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkező fejlesztővállalat, mely a BalaBit cégkultúráját, fejlesztési és értékesítési tapasztalatait továbbörökítve hoz létre izgalmas, új megoldásokat. Fejlesztéseiben a Zorp technológia tölt be meghatározó szerepet olyan kiforrott hálózatbiztonsági eszközként, amelyre viszonylag egyszerűen építhetőek különböző biztonsági funkciók és új termékek. Kutató-fejlesztő munkánkkal a pénzügyi, ipari és IoT-technológiák kibervédelmére összpontosítunk, termékeinkkel e területek biztonsági kihívásaira adunk választ. Még lefedetlen piaci réseket és jövőbe mutató, új technológiákat keresünk, amelyekben hosszú távon üzleti lehetőséget látunk.           

Zorp API Gateway megoldásunkat az ITBN CONF-EXPO 2018 konferencián mutatjuk be. Az API-menedzsment az informatika kiemelt területe, amely napjainkban a hatékony ügyfélkiszolgáláshoz szükséges alkalmazásintegráció miatt minden szervezetnél előtérbe került. Ennek ellenére az API-k biztonsági kockázataival kevés helyen foglalkoznak tudatosan az IT-biztonsági szakemberek. Új megoldásunk fejlett protokollvalidációs, naplókeletkeztetési, autentikációs, autorizációs, terheléselosztási, tartalomszűrési és adatmanipulációs képességgel rendelkezik. Elősegíti ezzel a támadási felületek csökkentését és az olyan jogszabályi megfelelést is, mint a GDPR, a PSD2 és a PCI-DSS.           

CW: A BalaSys a regionális piacot is megcélozza. Milyennek látja a térség kiberbiztonsági helyzetét?           

CsS: A One Identity megoldásainak forgalmazásával kapcsolatban új lehetőség számunkra, hogy ezeket a magyar piacon kívül a régió más országaiban is képviselhetjük idén júliustól. Első körben Csehország és Szlovákia irányába nyitunk viszonteladói hálózatunk bővítésével, a márka népszerűsítésével és az itthon megszokott, magas szolgáltatási szín­vonalat képviselő mérnöki tudásközpont kialakításával. A kiberbiztonsági kihívások, amelyekkel az ottani vállalatok találkoznak, hasonlóak a hazaiakhoz, a két piacban közelségénél, méreténél és érettségénél fogva vonzó lehetőséget látunk. Mivel a saját fejlesztésű terméke­inket eleve a külpiacokra is szánjuk, ezek is megjelennek az említett országokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.