Hirdetés
. Hirdetés

Atombiztos e-mail szolgáltatás azoknak, akik kényesek a levéltitokra!

|

A ProtonMail a Tor anonim hálózatra költözött.

Hirdetés

A ProtonMail titkosított e-mail szolgáltatás alkotói egy olyan szervert állítottak üzembe, amely csak a Tor anonim hálózaton keresztül hozzáférhető. Az alkotók ezzel újabb védelmi eszközt adnak azok kezébe, akik a cenzúrától sújtott országokban élnek.

A ProtonMailt a CERN számítógépes mérnökei fejlesztették ki. A szolgáltatás kliensoldali titkosítást alkalmaz, és a ProtonMail szerverei sosem találkoznak a szöveges üzenetekkel, illetve a titkosítási kulcsokkal.

A ProtonMailt működtető genfi központú Proton Technologies most bejelentette, hogy egy Tor rejtett szolgáltatást, vagy "hagyma" helyet hozott létre, amelyen keresztül a felhasználók a Torból férhetnek hozzá a szolgáltatáshoz.

A Tor rejtett szolgáltatás egy olyan webhely, amely csak a Tor hálózatból látható. Felépítésénél fogva sem a felhasználók nem ismerik a szerver IP címét, sem a szerver a felhasználókét. A Toron belül .onion címekkel lehet hozzáférni a rejtett szolgáltatásokhoz. A ProtonMail új szolgáltatása a protonirockerxow.onion címen érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.