Hirdetés
. Hirdetés

Automatikusan törölhetők lesznek a Google-adataink

|

Az új eszközzel beállíthatjuk, hogy bizonyos idő eltelte után törlődjenek a keresések.

Hirdetés

Hirdetés

Talán nem mindenki tudja, hogy a Google alapból rögzít minden keresést és helyelőzményt, és tetszés szerinti ideig tárolja őket. Ez a hatalmas adattömeg remekül használható például mesterséges intelligencia alkalmazások betanítására, de pénzzé is tehető. 

A felhasználó kézzel törölheti ugyan az adatokat - és ez minden Google tulajdonolta szolgáltatásra, tehát a YouTube-ra és a Térképre is kiterjed -, de a törlés után újraindul az adatgyűjtés, és a felhasználóra hárul, hogy rendszeresen kitöröljön mindent.

Most azonban a Google állítólag néhány héten belül bevezet egy olyan új eszközt, amely az adatok kézi törlése mellett új lehetőségeket is felkínál: beállíthatjuk, hogy három, vagy 18 hónap utáni automatikusan törlödjenek a keresések és a helyzelőzmények.

Az új szolgáltatás bevezetése mindenképp üdvözlendő, ugyanakkor a szkeptikusok rámutatnak, hogy a Google adatkezelési gyakorlata idáig sem volt mindig szabályszerű, és senki se tudja ellenőrizni, hogy az adatokat valóban törli-e rendszereiről.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.