Hirdetés
. Hirdetés

Az Android biztonsága fényévekre van az iOS-étől

|

És ez a helyzet egy titkosítási szakember szerint a közeljövőben sem változik.

Hirdetés

Az Android vagy az iOS védettebb a hackertámadásokkal szemben? A rajongók szenvedélyes vitákat folytatnak a kérdésről, de vajon hogy vélekedik egy szakember?

Matthew Green, a Johns Hopkins University professzora úgy véli,  az Android a PC-k titkosítási megoldásait vette át, csakhogy az okostelefonok nem PC-k. A fő különbég, hogy az okostelefon-felhasználók nem szokták lelőni eszközeiket, így a titkosítási kulcsok szinte mindig a RAM-ban maradnak.

Az okostelefonok telepe egy napig, vagy még tovább bírja (ez jóval hosszabb a laptopoknál megszokott időnek), így a titkosítás nem nyújt megfelelő védelmet a támadókkal szemben, akik ez idő alatt megszerzik a mobilt.

Az Apple megközelítése hatékonyabb: az iOS fájlalapú titkosítási rendszert használ, ami minden egyes fájlt titkosít az eszközön.

A Google az Android 7.0 Nougattal próbálja utolérni az iOS-t, ez azonban még odébb van. Green szerint egyébként a Google fő baja, hogy nem ad a fejlesztőknek megfelelő irányelveket, emiatt van az Android védelmi rendszere több éves lemaradásban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.