Hirdetés
. Hirdetés

Az elnök megvédte a hamisan tanúskodót

|

Obama szerint nehéz lesz visszaszerezni a megrendült bizalmat.

Hirdetés

Barack Obama a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva elismerte, hogy a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lelepleződött titkos és kiterjedt adatgyűjtési gyakorlata megrendítette az amerikaiak és a szövetségesek bizalmát, amelyet nehéz lesz visszaszerezni.

Hirdetés

"Időbe fog telni a bizalom visszaszerzése. Munkába fog telni, részben azért, mert a technika olyan sebes ütemben haladt előre, hogy a szükséges vitákat nem folytattuk le elég gyorsan" - mondta az amerikai elnök a CNN internetes kiadásában ismertetett, exkluzív interjúban.

Obama védelmébe vette James Clappert, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatóját, aki egy tavalyi kongresszusi meghallgatásán nem volt őszinte a tömeges megfigyeléssel kapcsolatban. A 16 hírszerző szerv munkáját koordináló Clapper a tavaly március 12-én tett tanúvallomásában tagadta, hogy az NSA amerikaiak százmillióira vonatkozó adatokat gyűjt. Ezt három hónappal később ugyan "téves", de a "legkevésbé valótlan" válasznak minősítette, ám republikánus honatyák egy csoportja szerint ennek ellenére eskü alatt hazudott a kongresszusnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.