Hirdetés
. Hirdetés

Az eSzemélyi előnyei

|

Az első eSzemélyi IT szakmai konferencia középpontjában az okmányhoz kapcsolódó elektronikus azonosítást támogató szerver-szolgáltatás állt. A piaci szektorból érkezők megismerhették a rendszerhez való kapcsolódási lehetőségeket.

Hirdetés

A konferencián résztvevő több, mint százhúsz IT szakember megismerkedett az eSzemélyi azonosítási funkciót, a hozzá kapcsolódó szolgáltatási rendszert, valamint az eSIGN e-aláírást tanulmányozta. A 2017. január 25-én megrendezett konferencián a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára ismertette az eSzemélyihez kapcsolódó kormányzati szándék célkitűzéseit, eredményeit. Hajzer Károly kiemelte: az új személyazonosító igazolvány bevezetésével az állampolgárok egy olyan eszközt kaptak az elektronikus ügyintézéshez, amely nagyban hozzájárul a digitális írástudás elterjedése mellett az elektronikus közigazgatási szolgáltatások igénybevételéhez is.

A résztvevők tájékoztatást kaptak az eID-szerver szolgáltatási rendszeréhez való csatlakozási megoldásokról is. A szolgáltatók létrehoznak egy önálló szakmai csatornát a www.eszemelyi.hu weboldalon a felmerülő kérdések és igények fogadására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.