Hirdetés

Az ex-Symantec vezér saját céget alapított

|

A Quadron digitális erőddé változtatná hazánkat.

Hirdetés

A digitális biztonság és az adatvédelem hazai specialistája címet dedikálná Harold Teasdale az újonnan megalapított cégének, a Quadronnak. Az IT szakember szerint új idők következnek a hazai információbiztonság területén, amelyben a társaság a digitális biztonság legmagasabb szintjét hivatott képviselni. A Quadron piacra lépését indokolja, hogy a piaci szektor mellett - az információbiztonsági törvény tavalyi életbelépésével - az államigazgatás biztonsági és adatvédelmi modernizációja is megkezdődött, egységes jogi keretet teremtve a digitális veszélyek elleni fellépésre. A szabályozás új lehetőségeket nyitott meg az állami információtechnológia területén, ezen lehetőségekre kíván reagálni a magas szakmai kompetenciákkal bíró Quadron.

A globális informatikai iparág növekedésével egyenes arányban nő az elektronikusan tárolt információk mennyisége, ugyanakkor az ezek megszerzésére és a visszaélésekre irányuló támadások is gyakoribbak. A mobileszközök gyors terjedése az IT-biztonság területén is jelentős változásokat hoz, a külső támadások jelentős része ezeken az eszközökön keresztül érkezik.

Az iparág az elmúlt pár év számai alapján intenzív és kiegyensúlyozott növekedést mutat mind az államigazgatási, mind a piaci-vállalati szereplők számára - középpontba került az adatvédelem, ez az informatikán belül az információ védelemre költött összegekben is megmutatkozik. Globális szinten a vállalatok harmadánál 5%-kal növekedett az informatikai támadások száma az elmúlt évhez képest, így 70%-uk az információs biztonságot az első számú prioritások között kezeli; 93%-uk a kapcsolódó kiadásokat is növeli e téren.

Hirdetés

„A megfelelő védelem sok esetben nemzetbiztonsági kérdés. Ma már a digitális biztonságra és készenlétre is legalább ugyanakkora hangsúlyt kell helyezni, mint egy állam fizikai határainak a védelmére. Egy esetleges kibertámadás ugyanis nem csak az adott intézmény fizikai infrastruktúráját veszélyezteti, de a digitális rendszerekbe történő súlyos és összehangolt kártékony beavatkozás akár egy egész országot is megbéníthat.” – véli Harold Teasdale, a Quadron alapító-ügyvezetője.

 

A magyar kormány idejében felismerte a közigazgatási szektor információvédelmének jelentőségét és Európában az elsők között jogszabályi környezetben deklarálta az új kihívásokhoz jobban alkalmazkodó elvárásokat. Magyarországon az informatikai és távközlési szektor a teljes hazai GDP 12%-át teszi ki, melynek egyre növekvő részét képezi az információbiztonságra és védelemre szakosodott terület, amely becslések szerint értékében meghaladja a 600 milliárd Ft-ot. Az EU 2014-2020-as ciklusában a hazai informatikai és távközlési rendszerek fejlesztésére fordítható 350 milliárd Ft-os forrás az ágazat további erősödését nagymértékben elősegíti.

A szakember szerint az IT biztonsági kiadások egyik jelentős részét a versenyszférában tevékenykedő vállalatok adják, a magánszféra teljes informatikai ráfordításának 40%-a nagyvállalatoktól, 26%-a közepes méretű cégektől, 17%-a kisvállalatoktól, a fennmaradó rész pedig mikro-vállalkozásoktól származik. A kereslet másik meghatározó részét az államigazgatási szektor generálja. „Jelenleg az állam 10 témában megközelítőleg 20 milliárd forint összértékben írt ki informatikai projektet, amelyek adatvédelmi szempontból is jelentős keresletet teremtenek az iparág szereplői, így adott esetben a Quadron számára is.” – bizakodott a cégvezető.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.