Hirdetés
. Hirdetés

Az internet legenyveskezűbb tolvaja

|

A Raccoon 35 böngészőt támad hatékonyan, és minden adatot ellop, amit talál.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kiberbűnözők között egy eszköz: a Racoon, amelyről érdekes elemzést között a Cyberark biztonsági cég.

A szoftvert földalatti fórumokon árulják, és havi kétszáz dollárt is elkérnek érte. Ezért szaktanácsadás, hibajatívás és rendszeres frissítés is jár az átfogó tudású szoftver mellé -- nem véletlen, hogy Raccoon olyan kelendő az adat- és kriptovaluta lopására szakosodott hekkerek körében.

A Cyberark elemzése szerint a legtöbb infótolvaj nem igazán profi, ugyanazt néhány technikát használja az adatok eltulajdonítására. A Raccoonnal könnyű dolguk van, mert 35 böngészőből, köztük a Chrome-ból, a Mozillából és az Operából is lopja az adatokat.

De a kriptovaluták sincsenek tőle biztonságban. Megkeresi a rendszereken az Electrum, Ethereum, Exodus, Jaxx, Monero és Bither pénztárcákat, és az azonosítókat is begyűjti.

A Cyberark szerint a Raccoon nem a létező legfejlettebb eszköz, mégis nagyon veszélyes, mert olyanokból is profi kiberbűnözőt farag, akik korábban labdába se rúghattak ezen a téren.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.