Hirdetés
. Hirdetés

Az új autók csemegék a hackereknek

|

Az FBI szerint a hálózatra kötött fedélzeti számítógépek túl sebezhetőek.

Hirdetés

Az FBI és az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági szervezete, az NHTSA közleményben figyelmeztetett, hogy az autókban elszaporodó számítógépek megnövelik a kibertámadások veszélyét.

A figyelmeztetés nyolc hónappal azután jelent meg, hogy a Wired közzétett egy felvételt arról, miként lehet átvenni a hatalmat egy Jeep Cherokee fölött.  A Fiat Chrysler ezután 1,4 millió sebezhető járművet hívott vissza.

Az autógyártók úgy vélik, a flottakezeléstől a szórakoztatásig számos előnye van a hálózati lehetőségek bővítésének. Az IT-szakemberek szerint viszont jobban kéne ügyelni a szoftveres rések kiküszöbölésére.

Az FBI is komoly problémákat lát a területen. Bár a gyártók újabban már megpróbálják korlátozni a fedélzeti rendszerek közötti kommunikációt, a kapcsolatok még mindig lehetővé teszik a távolból elkövetett hackeléseket. Veszélyforrást képeznek a diagnosztikai bemenetre csatlakoztatott eszközök is: a University of California kutatói tavaly például bemutatták, egy ilyen hardverkulcson keresztül  hogy lehet egy Corvette fékjeit vezérelni, és bekapcsolni az ablaktörlőt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.