Hirdetés
. Hirdetés

Az új Firefox kivédi az Intel és AMD lapkák sebezhetőségét

|

A Microsofthoz hasonlóan a Mozilla is gyorsan reagált a "processzor-gate"-re.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla olyan frissítést adott ki a Firefox böngészőhöz, amely megakadályozza az Intel, AMD és ARM processzorok Meltdown és Spectre sebezhetőségének a kihasználását.

Az új változat, a Firefox 57.0.4 semmilyen más változtatást nem tartalmaz, kizárólag a két sebezhetőség orvoslására szolgál, és a weben keresztül történő támadások elhárítását tűzi ki céljául.

A Mozilla szerint az új támadási osztály az időintervallumok precíz mérésén alapul, ezért rövidtávú megoldásként ennek pontosságát módosították a böngészőben, illetve alapértelmezésben kikapcsolták a SharedArrayBuffer funkciót.

A fejlesztő tisztában van vele, hogy mindez csak tüneti kezelése a problémának, és az igazi megoldást az jelentheti, ha a biztonsági rés elfedése helyett magát a rést küszöbölik ki. A kísérleteket már elkezdték, de ez az áttervezési folyamat hosszabb időt igényel.

Ami a sokat emlegetett teljesítmény-csökkenést illeti, April King, a Mozilla webes biztonságért felelős vezetője szerint nem lesz látványos, bár az operációs rendszer frissítésének lehetnek előre nem látható hatásai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.