Hirdetés
. Hirdetés

Azonnal törölje ezt az appot a mobiljáról, veszélyes kémprogram

|

A mind iPhone-okon, mind androidos mobilokon használható ToTok üzenetküldő app valójában egy felhasználói adatokat gyűjtő kémprogram.

Hirdetés

Hirdetés

A ToTok nevű üzenetküldő mobilalkalmazást kifejezetten az Egyesült Arab Emirátusokban (EAE) élők számára fejlesztették ki, azonban rengetegen töltötték le a világ más részeiről iPhone-jukra és androidos mobiltelefonjukra, így az Egyesült Államokból és Európából is. Az app júliusban jelent meg a Play áruházban és az App Store-ben.

Az Egyesült Államok hírszerző szervezetei azonban most arra figyelmeztetnek, hogy a ToTok valójában egy kémprogram, amely begyűjti a felhasználók adatait, majd elküldi azokat az EAE kormányának. Az amerikai hatóságok a New York Timesban megjelent közleményükben azt ajánlják a mobilhasználóknak, hogy azonnal távolítsák el készülékükről az appot.

Mind a Google, mind az Apple törölte már a ToTokot alkalmazásáruházából, de ez csak részben csökkenti a veszélyt, mert már sokna telepítették okostelefonjukra a programot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.