Hirdetés
. Hirdetés

Bankkártya-klónozókat kaptak el

|

Több millió forintot tehettek zsebre.

Hirdetés

Azzal gyanúsít a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy bolgár férfit, hogy egy belvárosi és több vidéki bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szereltek, megszerezve így az ott megfordult ügyfelek PIN-kódját, kártyaadatait. A HavariaPress úgy tudja, a négy külföldi már előzetes letartóztatásban van.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás miatt folytat nyomozást négy bolgár állampolgárságú férfi ellen. November 15-én fogtak el két bolgár állampolgárt, amikor egy belvárosi bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szereltek. A 32 éves Sergey D. és társa, a 42 éves Valeri N. a módszerrel 57 ügyfél kártyaadatát és PIN-kódját szerezte meg.

Hasonló eszközöket használt a 32 éves Stefan P., akit november 29-én, illetve a 20 éves Daniel P., akit november 30-án értek tetten a nyomozók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két bolgár férfi korábban legalább 12 alkalommal követett el Budapesten és vidéken hasonló bűncselekményt, majd a megszerzett bankkártya adatokkal ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint összértékben kíséreltek meg készpénzt felvenni. A pontos kárérték megállapítása folyamatban van.

 

Az adatszerző eszközöket a rendőrök lefoglalták, a gyanúsítottak ellen - előzetes letartóztatásuk mellett - külön-külön eljárásban folyik a nyomozás információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt. Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Osztálya folytatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.