Hirdetés
. Hirdetés

Bárki egyszerűen titkosíthatja telefonbeszélgetéseit a CryptTalkkal

|

Mostantól magánfelhasználók számára is elérhető és megfizethető a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk.

Hirdetés

November 6-án piacra került a magyar fejlesztésű, mobillehallgatás ellen védő megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló, az App Store-ból ingyenesen letölthető változata. A díjnyertes alkalmazás új változatának megjelenését a hazai startupcég, az Arenim Technologies Európa legnagyobb technológiai rendezvényén, a dublini The Summit-on jelentette be. A lehallgatás ellen védő telefonszolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidőszak után havi 9,99 dollárért előfizethető, vagy „fogadó üzemmódban” ingyenesen tovább használható korlátlan mennyiségű telefonbeszélgetés vagy azonnali szöveges üzenet védelmére.

Hirdetés

„A CryptTalk megjelenése a fogyasztói piacon nemcsak az alkalmazás, de a mobilbiztonság szempontjából is komoly előrelépés. Az a tény, hogy a CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal kihasználhatja, jelentős változást hozhat a személyes adatvédelem területén” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. – „Az új, magánfelhasználói verzió ugyanazt a biztonsági szintet nyújtja, mint a vállalati. Ráadásul, a CryptTalkot magánfelhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják, majd pedig aktív előfizetésre válthatnak vagy „passzív módban” használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak.”

Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója
Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalkra az egyéni felhasználók a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő; ezért cserébe korlátlan számú és időtartamú telefonbeszélgetést vagy azonnali szöveges üzenetet védhetnek meg. A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát. „Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezzük; következő változatunk a Windows Phone-hoz készül majd” – tette hozzá Kun Szabolcs.

Az App Store alkalmazáslistájában két CryptTalk-verzió található. Fontos, hogy a magánfelhasználók a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a vállalatoknak szóló CryptTalk Pro-t nem fogják tudni privát felhasználóként regisztrálni.

A CryptTalk számos korábbi, hazai és régiós elismerést követően 2014 szeptemberében a legrangosabb régiós rendezvényen, az IT Biztonsági Napokon elnyerte a leginnovatívabb informatikai biztonsági termék díját, míg az Arenim Technologies-t a mobilkommunikáció első számú nemzetközi szervezete, a CTIA 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.