Hirdetés
. Hirdetés

Beelőzi a Chrome-ot a Firefox

|

A Mozilla a Google böngészőjének Site Isolation nevű védelmi szolgáltatásához hasonlóval akarja kiegészíteni saját szoftverét, és az ő megoldása még hatékonyabb lesz.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla egy olyan új biztonsági szolgáltatáson dolgozik, amely biztonságot nyújtana a Meltdown és a Spectre támadásaihoz hasonló akciókkal szemben.

A 2018 januárjában felfedett sebezhetőségekre a hardver- és szoftvercégek egyaránt reagáltak, és a Mozilla is gondoskodott a védelmet erősítő frissítésekről. A cég azonban úgy véli, hogy böngésző-technológiája nem csak az ismert támadások blokkolására alkalmas, de megfelelő továbbfejlesztéssel a hasonló típusú későbbi támadásokat is ki tudja védeni.

A Project Fission nevű fejlesztés célja a Google Chrome Site Isolation funkciójának egy hatékonyabb változata, amely az úgynevezett oldalcsatornás támadások ellen nyújtana biztonságot.

A munka egy éve tart, és a Firefox architektúrájának átalakítását is magában foglalja. Az új technológia alapjait már lerakták, és hamarosan kézzelfogható eredményeit is látni fogjuk.

A Chrome Site Isolationja a 64-es változatban jelent meg kísérleti szolgáltatásként. Megoldásának lényege az, hogy a böngésző izolálja a webhelyeket, és mindegyikhez egy dedikált folyamatot hoz létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.