Hirdetés
. Hirdetés

Biden: a kiberbiztonság ügye "alapvető nemzetbiztonsági kihívás"

|

A Fehér Házban folytatott megbeszélések után az Amazon sajtóközleményben közölte, hogy ingyenesen hozzáférhetővé teszi kiberbiztonsági képzését.

Hirdetés

A kiberbiztonság ügye "alapvető nemzetbiztonsági kihívást" jelent az Egyesült Államok számára - jelentette ki washingtoni idő szerint szerdán Joe Biden amerikai elnök, mielőtt kormánya tagjaival, valamint vezető technológiai és pénzügyi vállalatok vezetőivel tárgyalt a Fehér Házban.

"A valóság az, hogy meghatározó infrastruktúránk nagy részét a magánszektor birtokolja és üzemelteti, és a szövetségi kormány nem képes egyedül megbirkózni ezzel a kihívással" - fogalmazott Biden. "Ma azért hívtam meg önöket, mert hiszek abban, hogy önöknek megvan az erejük, a képességük és az elkötelezettségük, hogy emeljék a kiberbiztonság szintjét" - tette hozzá az elnök.

Hirdetés

Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban egyre gyakoribbak a kibertámadások, amelyekkel a bűnözők akár több millió dollárt is kizsarolhatnak a nagyvállalatoktól. A hackercsoportok nem ritkán állami intézményeket támadnak meg, bizalmas információkhoz juthatnak. Az amerikai sajtó legutóbb szombaton számolt be arról, hogy kibertámadás érte az amerikai külügyminisztériumot. Egyelőre nem tudni, mikor fedezték fel a behatolást, amely nagy valószínűséggel néhány héttel ezelőtt történt.

A szerdai találkozón részt vett Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója és Sundar Pichai, a Google anyavállalata, az Alphabet részvénytársaság vezérigazgatója, valamint az IBM és a Microsoft vezetői is. A pénzügyi szektort többek között a Bank of America és a JPMorgan Chase vezetői képviselték. A kormány részéről Biden elnökön kívül jelen volt Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter is.

Joe Biden a szerdai találkozón emlékeztetett a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott júniusi csúcstalálkozóra, amelyen kijelentette, határozottan elvárja Oroszországtól, hogy tegyen lépéseket a zsarolóvírust használó bűnözők megfékezésére, mert "(az orosz hatóságok) tudják, hogy hol vannak és kik azok".

A Fehér Házban folytatott megbeszélések után az Amazon sajtóközleményben közölte, hogy ingyenesen hozzáférhetővé teszi kiberbiztonsági képzését, és többlépcsős hitelesítő eszközöket biztosít a számítástechnikai ügyfelei számára. Mindkét kezdeményezés októberben indul, célja, hogy "segítsen megvédeni a szervezeteket és a magánszemélyeket a növekvő kiberbiztonsági veszélyektől" - áll a közleményben.

A Microsoft közölte, hogy öt év alatt 20 milliárd dollárt - azaz a mostani ráfordítása négyszeresét - költi majd kiberbiztonságra. Ezen kívül felajánlotta, hogy 150 millió dollár értékben segíti a szövetségi, tagállami és helyi önkormányzatokat, hogy naprakészen tarthassák biztonsági rendszereiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.