Hirdetés
. Hirdetés

Fontos aggályok a biometrikus azonosítással kapcsolatban

|

Több mint egymillió felhasználó biometrikus és egyéb szenzitív adatai szivárogtak ki az internetre.

Hirdetés

Hirdetés

David Emm, a Kaspersky biztonsági kutatója az alábbiakat nyilatkozta a hírrel kapcsolatban:

- Két kulcsfontosságú dologról kell szót ejtenünk az esettel kapcsolatban. Egyrészt, egyértelmű, hogy a biometrikus adatok ellopása az emberek személyazonosító adataival való visszaélést teszi lehetővé. Másrészt, ezekben az esetekben a jelszó megváltoztatására vonatkozó tanácsnak semmi értelme, hiszen a biometrikus adatait nem cserélheti le az adott személy.

- Ezért tartjuk továbbra is rossz ötletnek, hogy jelszavak helyett biometrikus adatokat használjanak. Kisebb problémát jelentene, ha a felhasználónevek helyett használnának biometrikus adatokat. Harmadrészt, nem titkosították a jelszavakat - egyszerű szövegként tárolták azokat. Amennyiben egy jelszó rossz kezekbe kerül, az megváltoztatható. Ha valakinek az ujjlenyomata kerül ki az internetre, az nem cserélhető le, és mindig ismert marad.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.