Hirdetés
. Hirdetés

Biztonsági hiba a Windows 10-ben!

|

A Google találta meg a rést a legbiztonságosabbnak vélt Windows-változatban, a Windows 10 S-ben, és miután a Microsoft nem javította ki időre, nyilvánosságra hozták a hibát.

Hirdetés

Hirdetés

A Google újabb sebezhetőséget hozott nyilvánosságra a Windows 10 S-ben, amelyről a Microsoft azt állítja, hogy a Win32 szoftverek blokkolása miatt a legbiztonságosabb Windows 10-változat.

A biztonsági hiba bizonyos körülmények között lehetővé teszi az önkényes kódvégrehajtást, melynek segítségével a támadó hozzáférést szerezhet a rendszerhez.

A sebezhetőséget a Google Project Zero program részeként fedezték fel. Ez a program kilencven napot ad a korrekcióra. A Microsoft azonban a határidő meghosszabítását kérte, mert több időre volt szüksége a januárban feltárt hiba kijavításához.

A foltot eredetileg áprilisra időzítették, de a Microsoft nem készült el vele a havi frissítő keddre, és a határidőt májusra tolta ki. A Google viszont nem járult hozzá a határidő meghosszabbításához, és közzétette a hibát.

A Windows 10 S biztonsági hibáját közepesen veszélyesnek jelölték, és bár viszonylag nehéz kihasználni, más résekkel együtt lehetővé teheti a kiberbűnözőknek, hogy megszállják a rendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.