Hirdetés
. Hirdetés

Biztonsági változás a Gmail mobilappjában

|

A Gmail androidos applikációja már május óta figyelmeztet, ha adathalász helyet akarunk megnyitni, és most az iPhone app is kiegészült a szolgáltatással.

Hirdetés

Hirdetés

Biztonság tekintetében szintet lép a Gmail iPhone appja, ugyanis mostantól figyelmeztet az adathalászat veszélyére, amikor egy gyanús linkre kattintunk, jelentette be a Google.

Ha olyan hivatkozás akarunk megnyitni, aminek a megbízhatóságáról a Google nincs száz százalékig meggyőződve, figyelmeztető üzenetet kapunk, mely rákérdez, hogy valóban folytatni akarjuk-e a műveletet.

A mobikos applikáció akkor is figyelmeztet, ha olyan linkre kattintunk, amit a Google rosszindulatúnak ítél. Üzenetében felhívja a figyelmünket, hogy vigyázzunk, mert a hely, amit fel akarunk keresni, pénzügyi, személyes vagy más érzékeny adatainkra pályázik.

A Gmail Android appja már május óta nyújtja mindezeket a biztonsági szolgáltatásokat (akkor egy Gmail-fiókok millióit érintő adathalász-akció ösztönözte a Google-t a gyors fejlesztésre), és most végre a másik fontos mobilplatformon futó alkalmazás is kikupálódott.  A Google már elkezdte a frissítést,  de akár két hétbe is beletelik, mire a szolgáltatás mindenkihez eljut.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.