Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos felhőbelépő

|

Több száz felhőszolgáltatáshoz ad egypontos bejelentkezést a NetIQ CloudAccess 2.0.

Hirdetés

Egypontos bejelentkezéssel (Single Sign-On, SSO) biztonságos, menedzselt hozzáférést adhatnak a vállalatok felhasználóiknak a felhőben, szoftverszolgáltatásként (SaaS) működtetett üzleti alkalmazásokhoz a NetIQ CloudAccess 2.0 virtuális készülék segítségével, amelyet most jelentett be a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

Egyre több felhasználónevet és jelszót kell észben tartaniuk a munkavállalóknak a SaaS alkalmazások elterjedésével, mind több azonosító adat kerül a felhőbe, ami a helytelenül kezelt felhasználói fiókokkal együtt növeli a biztonsági kockázatokat, az adatszivárgás veszélyét. Ráadásul a felhasználói azonosítók sokaságát az informatikai osztály sem tudja kellő hatékonysággal menedzselni, kiosztani és visszavonni, így egyre nehezebb követni, hogy a munkavállalók közül ki milyen alkalmazásokhoz és adatokhoz fér hozzá.

 

 
A NetIQ CloudAccess 2.0 adminisztrátori felülete

A CloudAccess 2.0 a vállalaton belüli alkalmazások eléréséhez kiépített, egypontos bejelentkezést kínáló rendszerek kényelmét és biztonságát kiterjeszti a felhőalapú alkalmazásokra is, így segíti a szervezeteket az érzékeny adatok védelmében. A megoldás mobileszközökről is biztonságos, és egyszerű hozzáférést ad a felhasználóknak, akik a PIN-kód megadása után egyetlen érintéssel bárhol, bármikor elérhetik mind a felhőalapú, mind a natív alkalmazásokat iOS és Android alapú eszközeiken. Miután a felhasználók csak ezen a virtuális készüléken keresztül tudják elérni a felhőben levő alkalmazásokat, az informatikai részleg a CloudAccess révén visszanyeri az ellenőrzést a hozzáférések felett.

Teljes, kulcsrakész hozzáférés-felügyeleti támogatást ad a CloudAccess 2.0 a legnépszerűbb felhőalapú platformokhoz, köztük a Microsoft Office 365, a Google Apps és a Salesforce szolgáltatásokhoz. A virtuális készülék új verziója továbbfejlesztett csatolókat tartalmaz, több száz felhőalapú, SaaS alkalmazáshoz kínál SSO-támogatást. Külső irányítópultként használható hozzá a Google Analytics szolgáltatás, így az IT szakemberek monitorozhatják a felhasználók aktivitását, és riportokat készíthetnek többek között a bejelentkezések számáról, az autentikációs forrásokról, a sikertelen azonosítási kísérletekről, valamint a megoldáson keresztül elért erőforrásokról.

A kimutatások alapján a vállalatok jobban átláthatják a felhőalapú alkalmazások használatát, így azt is pontosabban felmérhetik, hogy hány felhasználóra érdemes licenc-, illetve előfizetői díjat fizetniük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.