Hirdetés
. Hirdetés

Csalók trükkje: üzleteljünk közvetítő nélkül

|

A legtöbb online árusító és aukciós webhelynél tudatában vannak annak, hogy szolgáltatásuk csalók céltáblája. A problémák elkerülésére beépített védelmet alkalmaznak, amely mind az eladókat, mind a vevőket óvja.

Hirdetés

Hirdetés

Mivel ezek a biztonsági rendszerek általában hatékonyan működnek, a kiberbűnözők arra ösztönzik vagy kényszerítik áldozataikat, hogy a szolgáltatáson kívül üssék velük nyélbe az üzletet. Azzal kecsegtetik őket, hogy ily módon pénzt takaríthatnak meg, mivel nem kell megfizetni a közvetítői díjat. Azt ajánlják, hogy partnerük vegye igénybe az ő letéti szolgáltatásukat vagy megbízható kiszállítójukat. Azt kérik, hogy a díjat felszámoló PayPal helyett fizethessenek csekkel vagy más módon. Ha a potenciális áldozat hajlik a szolgáltató megkerülésére, a csaló viszonylag könnyedén végrehajthatja az átverést.

Itt van például egy eset, amikor egy nő a teherautóját árulta. Nem valamely online szolgáltatást használta a jármű értékesítésére, hanem elfogadta a csalók ajánlatát, hogy személyesen találkozzanak, és készpénzben fizethessenek. Az emberek megjelentek, adtak neki egy kis összegű foglalót, majd vezetői engedélyük letétbe helyezése után elvitték a teherautót egy próbaútra. Mondanunk sem kell, az eladó akkor látta utoljára a tulajdonát. A csalók 400 dollárért jutottak hozzá egy 40 ezer dollárt érő teherautóhoz. Természetesen a jogosítvány hamis volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.