Hirdetés
. Hirdetés

Csigába megy át az iPhone a biztonsági javítástól

|

Mérések szerint az Apple okostelefonjának sebessége közel felére csökken.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple néhány napja adta ki az iOS 11.2.2-t, amely a iPhone-ok és iPadek Spectre sebezhetőséget orvosolja. A cég azonban nem sokat mondott arról, hogy telepítés után lassul-e az eszköz, és ha igen, mennyire.

A kérdés megválaszolása így a teljesítménymérő tesztekre maradt. Eredményeik lesújtóak: az iPhone 6 több, mint 50 százalékos lassulást is elszenvedhet az Apple biztonsági javításainak telepítésétől.

A melv1n.com-on közzétett egymagos és többmagos iPhone 6 tesztek 40 százalék körüli százalékos lassulásról tanúskodnak, sőt, az egyik egymagos tesztben a Spectre folt telepítése után 56 százalékot esett vissza a teljesítmény.

Az Apple csupán a Spectre FAQ rovatban foglalkozott a biztonsági javítás sebességi hatásával: itt annyit írt, hogy a Safariban a Speedometer és ARES-6 tesztek nem mutattak ki lényeges változást, és a JetStream benchmark is csak 2,5 százaléknál kisebb lassulást mért.

A Microsoft őszintébb volt ebben a kérdésben, és elismerte, hogy a Meltdown és Spectre frissítései valóban lelassítják a Windows PC-ket, főleg az idősebb hardverereket.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.