Hirdetés
. Hirdetés

Dollármilliókat fizet a Microsoft a szoftverhibákért

|

Hatalmas összeget fizet a szoftveróriás azoknak a külsős kutatóknak, akik megkeresik és jelentik a termékeinek biztonságát veszélyeztető hibákat.

Hirdetés

A Microsoft az elmúlt 12 hónapban 13,7 millió dollár jutalmat fizetett fehér kalapos hekkereknek a különböző szoftverhibák levadászásáért. Ez az összeg a háromszorosa annak, amit a redmondiak egy évvel ezelőtt fizettek ki hasonló célra.

Hirdetés

Idén hat új hibavadász-programot indított a szoftvercég, és új kutatási ösztöndíjakat is meghirdetett, amelyek hat földrész mintegy 300 kutatójának fantáziáját mozgatták meg. A kutatók lendületét a koronavírus-járvány sem törte meg, sőt ezen időszak alatt még a korábbiaknál is több hibajelentés futott be a céghez.

A Microsoft blogján most arról ír, hogy a biztonsági tájkép folyamatosan változik, az új technológiák új fenyegetéseket hoznak magukkal, és ezek a külső szakértők a sebezhetőségek felkutatásával és jelentésével fontos szerepet töltenek be a szoftvercég védelmi stratégiájában.

A technológiai cégek által elterjedten használt hibakereső platformok, így például az Atalassian, összekapcsolják a biztonsági kutatókat és azokat a szervezeteket, amelyek segítséget szeretnének kapni külsősöktől. Ha egy kutató sikerrel tár fel egy új biztonsági rést, pénzjutalmat kap.

Korábban a Microrosoft arra kérte a biztonsági kutatók közösségét, hogy segítsenek azonosítani és kijavítani a súlyos hibákat az Azure Sphere-ben, a Microsoft általános használatra közreadott IoT (internet of things) biztonsági megoldásában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.