Hirdetés
. Hirdetés

Drámai fordulat Assange ügyében

|

A WikiLeaks alapítóját letartóztatta a brit rendőrség.

Hirdetés

Hirdetés

A brit rendőrség Londonban őrizetbe vette a hét éve az ecuadori nagykövetség védelmét élvező Julian Assange-t, és ezzel megnyílt az út ezelőtt, hogy minden idők legnagyobb kiszivárogtatóját kiadják az Egyesült Államoknak.

A hosszú, fehér hajat és szakállat növesztett, láthatóan igen rémült Assange-t több, mint fél tucat rendőr vezette ki a nagykövetségről, és az amerikai hatóságok számítógépes behatolás céljából elkövetett összeesküvés miatt már vádat is emeltek ellene.

Az ausztrál születésű Assange elfogása előtt azt kiabálta az épületben, hogy ez törvénytelen, és nem hajlandó kimenni.

Assange, amikor még biztonságban hitte magát.

Washingtonban Trump elnök riportereknek nem kommentálta az Assenge elleni vádelemelést. Emlékezetes, hogy 2016-ban, amikor orosz hekkerek meghekkelték a demokraták szervereit, és Assenge webhelye közzé tette a Hillary Clintonra kompromittáló e-maileket, elnökjelöltként még úgy nyilatkozott, hogy "imádja a WikiLeakset".

A megbilincselt Assange-t később egy rendőrörsről átszállították a bíróságra, ahol kijelentette, hogy nem bűnös. Ítélet később várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.