Hirdetés
. Hirdetés

Drónheck: az Anonymous úgy támadja Oroszországot, amivel felgyorsíthatja a háború lezárását

|

Az oroszok Ukrajnai inváziója során a drónok egyre fontosabb szerephez jutottak mind a támadók, mind a védekezők oldalán.

Hirdetés

Az Anonymous hacktivista kollektíva és mozgalom mantrája következő: "Mi vagyunk az Anonymous. Mi vagyunk a légió. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Várjatok minket!" Most valóban fájdalmasan fontos információkat szeretek meg az oroszoktól. Talán nem várták őket eléggé.

Az oroszok Ukrajnai inváziója során a drónok egyre fontosabb szerephez jutottak mind a támadók, mind a védekezők oldalán. Olyannyira, hogy az a véres konfliktus kimenetelét is befolyásolhatja. Az Anonymous hacktivista mozgalom korábban megesküdött, hogy a kiberfronton Oroszország ellen harcol, hogy megbüntesse a Kremlt a "különleges katonai műveletnek" nevezett Ukrajnát pusztító hadjáratért. A hackerek legutóbb betörtek egy fegyvergyártó céghez, amely az orosz pilóta nélküli repülőgépeket (UAV) kezeli, így jutott hozzá a taktikákhoz és a tervekhez.

Hirdetés

Az orosz kormányzati weboldalak, a Kreml támogatóinak vélt vállalkozások, oligarchák és talpnyalók elleni könyörtelen támadások után az Anonymous most magát az orosz haderőt is megtámadta a drónhackkel - írja az IB Times.

A Twitteren bejelentett hack lehetővé tette, hogy a @Youanonspider Twitterezzőn keresztül az Anonymous titkos dokumentumokhoz jusson, amelyek információkat tartalmaznak Oroszország drónterveiről és taktikáiról, és amelyekkel a hacktivista kollektíva reményei szerint "segíteni fogja a háború mielőbbi befejezését".

A teljes hackelésből ízelítőként az Anonymous megosztott néhány képet a zsákmányról. Az egyik a legnagyobb exportőrök és az ország legnagyobb versenytársainak listáját mutatta a pilóta nélküli járműipar innovációi területén. Egy másik képen a Rosoboronexport "műszaki és kereskedelmi ajánlata" látható az Orion-E pilóta nélküli légi járműre. Anonymous a tweetben egy olyan linket is mellékelt, amely "különböző orosz katonai vállalatoktól és kormányzati forrásokból gyűjtött katonai terveket és dokumentumokat" tartalmaz.

Az International Business Timesnak adott exkluzív interjúban @Youranonspider elmondta: "Az általunk megosztott dokumentumok az orosz pilóta nélküli légi járművek gyártóinak és különböző fegyvergyártóknak a bemutatását, tervezését és taktikáját tartalmazzák."

A hacker, aki korábban a fehérorosz belügyminisztérium hivatalos honlapját is letörölte, nem köntörfalazott, amikor megkérdezték, mit üzen: "Putyin diktátor. A háborús bűnökért, amiket elkövetett, az ártatlan emberekért, akiket megölt, és a több tucatnyi emberért, akiket elpusztított, nem hagyjuk békén" - mondta Youranonspider. "Leleplezzük téged és az általad elkövetett háborús bűnöket. Meg fogjuk osztani a korrupt kormányotok bűntetteit" - tették hozzá.

"Ott vagyunk a palotában, ahol ti elbújtok a házatokban. Ott vagyunk az utcákon, a törvénytelen kormányépületek kameráin, annak az embernek a mobiltelefonján, akiben a legjobban bíztok" - mondták. "Benne vagyunk az elektronikus autónavigációs rendszerben. Mi vagyunk a Névtelenek. Mi vagyunk a Légió. Mi nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számítsatok ránk" - mondta az ügynök.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.