Hirdetés
. Hirdetés

EDR, XDR, Bitdefender: az igazi végpontvédelem

|

A kibertámadások gyakran minimális nyomot (sem) hagynak maguk után. Ezért egy hagyományos vírusírtó biztonsági megoldásként való alkalmazása ma már nem elegendő, több kell ennél: a cégeknek olyan szoftverre van szükségük, amelyek a legújabb és legkifinomultabb fenyegetéseket is képesek észlelni, majd elhárítani.

Hirdetés

Az EDR (Endpoint Detection and Response) egy olyan kiberbiztonsági technológia, amely egyetlen központi kezelőfelületen, valós időben monitorozza a vonatkozó eszközök fenyegetettségét és a végpontvédelem mellett a végpontelemzésre, valamint az incidensek elhárítására összpontosít. Ez a proaktív védelem azon ismeretlen, új fenyegetéseket is észleli, amelyekkel az adott szervezet végpontjain kívánnak behatolni. Az EDR segítségével a zero day és az APT támadások során alkalmazott ismeretlen rosszindulatú programok is észlelhetőek.

Az XDR (eXtended Detection and Response) segítségével az EDR nyújtotta védelem még átfogóbb lesz. A rendszer túlmutat az adott végponton, és a teljes hálózatot/infrastruktúrát felügyelve véd a legkifinomultabb támadásokkal szemben is, érkezzenek ezek a hálózat bármely részéről.

Ha felmerül a kérdés, hogy melyek a legjobb olyan végpontvédelmi megoldások, amelyek EDR és XDR funkciókkal is rendelkeznek, akkor érdemes néhány pillantást vetni az AV - Comparatives Enterprise Prevention and Response CyberRisk Quadrant™ című legfrissebb jelentésére. A független biztonsági szoftvertesztelő szervezet a világ egyik legnagyobb mintagyűjteményét használva, valós környezetet teremt a pontos teszteléshez, szóval abszolút reális kép kapható a piacról.

Látható, hogy a 2001-ben alapított Bitdefender 2021-ben is a legmagasabb összteljesítményt és pontszámot érte el, így a legmagasabb "Strategic Leader" minősítést kapta. A teszt során a Bitdefender GravityZone Business Security Enterprise (korábban GravityZone Ultra) teljesítményét 10 másik biztonsági szoftverrel hasonlították össze úgy, hogy a speciális tesztkörnyezetben 50 féle célzott támadásnak vetették alá a termékeket. A támadások során a végpontvédelmi szoftverek megelőzési és észlelési (Endpoint Prevention and Response - EPR) képességei mellett, az automatizált védelmi és blokkolási reakciókat, a bejuttatni kívánt káros kódokra adott válaszokat, és a fertőzési kísérletekről szóló tájékoztatásokat is vizsgálták.

A Bitdefender mellett szóló másik érv a független AV-TEST véleménye. Szakértőik minden évben olyan kategóriákban mérik össze a biztonsági terméket, mint a védelem, a teljesítmény és a használhatóság. A 12 hónapos egyedi tesztfolyamat során zero day exploitok, rosszindulatú szoftverek, és drive-by támadások elleni védekezést mérnek. Vizsgálatuk alapján - immár több éve - a Bitdefender GravityZone Business Security Enterprise a legjobb vállalti biztonsági megoldás.

A Bitdefender percenként több mint 400 új fenyegetést fedez fel, és naponta mintegy 40 milliárd fenyegetettségi lekérdezést validál. A cég az elmúlt évek során innovációkat vezetett be a rosszindulatú szoftverek elleni védelem, az IoT biztonság, a viselkedéselemzés és a mesterséges intelligencia területén. Főhadiszállása a Szilícium-völgyben található, de a K+F munkát továbbra is Európában végzi a vállalat, amelynek szoftverei már több, mint 500 millió végpontot védenek, és a kiberbiztonsági cégek 38%-ának a partnere.

A Bitdefender külön termékekkel van jelen az otthoni és a vállalati piacon, valamint igazodik a KKV-k, továbbá a nagyvállalatok speciális igényeihez is. Üzleti portfóliójuk (GravityZone) tartalmazza az EDR és XDR funkciókat.

Bitdefender GravityZone portfólió áttekintő (legfontosabb jellemzők)

A Bitdefender GravityZone egyedülálló módon kiemelt figyelmet fordít a virtuális környezetek védelmére. Egyrészt a központosított scannelési technológiájának köszönhetően a virtuális gépek esetében minimális az erőforrás-felhasználás, így sokkal hatékonyabbá válik a napi üzletmenet. Másrészt a konténerizáció térhódítására válaszul EDR-rel kombinált, kifejezetten a Linux-alapú konténerek védelmét célzó eszközöket is a felhasználók rendelkezésére bocsát. (A konténerizációs technológia egy dedikált virtuális környezet egy adott szoftver futtatásához. Mivel egy zárt rendszerről van szó, a konténer védelme nehezen megvalósítható, mert nincs operációs rendszer, így a hagyományos antimalware agenteket nem lehet telepíteni. A GravityZone viszont erre is egyedülálló megoldást kínál.)

Bitdefender GravityZone védelmi mátrix

A kibertámadások száma a jelenlegi háborús helyzetben exponenciálisan megnőtt, így a védelmi szoftverek tekintetében kiemelten fontos a 100%-os bizalom. Az orosz hátterű kibervédelmi szoftvert használó magyar cégeknek is mérlegelniük kell. A Bitdefender, mint európai gyártó, 3 védelmi-, és árszintet kínál, amivel a legkülönbözőbb igények is könnyedén lefedhetők. Most különleges Kaspersky áttérési akcióval a cégeknek akár ingyen lehet Bitdefendere, hogy a nehéz körülmények között mindenki védve legyen! Ebben a biztributor segít nekik: itt, hiszen most extra kedvezményekkel vagy akár ingyenesen biztosítják az orosz termékekről való átállást a Bitdefenderre!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.