Hirdetés
. Hirdetés

Egy nagyon hasznos Gmail-továbbfejlesztés

|

A Google új gépi tanulási algoritmusa 10 százalékkal több programkártevőt talál az Office-mellékletekben.

Hirdetés

A Gmail levelezőszolgáltatás spamüzeneteket és malware-eket szűrő, gépi tanulásra épülő modelljei az egyéb védelmi rendszerekkel együtt a rosszindulatú próbálkozások 99,9 százalékát képesek blokkolni, így azok nem jutnak el a beérkező levelek mappájába, olvashatjuk a Google blogbejegyzésében.

Hirdetés

A vállalat malware szkennere hetente több mint 300 milliárdnyi levélmellékletet vizsgál át, és a blokkolt rosszindulatú dokumentumok 63 százaléka napról napra különbözik, ami jelentősen megnehezíti a védelem dolgát. Annak érdekében, hogy hatékonyabban vehessék fel a küzdelmet a folytonosan változó fenyegetésekkel szemben, 2019 végén gépi tanulás alapú dokumentumszkennerekkel bővítették a védelmi rendszert.

Ennek köszönhetően 10 százalékkal több olyan Office-dokumentum fedeznek fel és blokkolnak, amely rosszindulatú kódot tartalmaz. Ez azért fontos előrelépés, mert a Gmailt használókat támadó rosszindulatú programok 58 százalékát dokumentumokkal próbálják eljuttatni a hackerek az emberekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.