Hirdetés
. Hirdetés

Egy új szolgáltatás megvéd a személyiséglopás ellen

|

A Privacy Bee arra szakosodott, hogy átnézi a cégek adatbázisait és törli az ott tárolt adatainkat, hogy azok ne kerüljenek veszélybe egy esetleges adatszivárgáskor.

Hirdetés

Időről időre felfedeznek különféle biztonsági réseket azoknál cégeknél, akikre nem egyszer személyes adatainkat is rábízzuk, és akik azokat ezután tárolják vagy felhasználják reklámcélokra. Noha nemzetközileg is komolyan szabályozzák, hogy egy cég hogyan kezelheti a felhasználók adatait, elkerülhetetlen, hogy egy hiba, egy támadás, vagy egyéb ok következtében veszélybe kerüljenek a személyes információk. Az egyetlen biztos megoldás ez ellen, ha minden adatbázisból töröljük a korábban megadott adatokat, ami azonban elképesztően sok huzavonával jár - ezt spórolja meg előfizetőinek a Privacy Bee.

Hirdetés

A szolgáltatás honlapján nagy vonalakban elolvashatjuk, hogy egészen pontosan mire számíthatunk, ha előfizetünk. A regisztrációnkat követően megerősítjük a személyazonosságunkat, majd engedélyezzük a szolgáltatásban, hogy bizonyos cégeknél eljárhasson a nevünkben az adataink kezelése érdekében. Ezután ők felkeresik az adott cégeket, és átvizsgálják, hogy az adatkezelési feltételeik megfelelnek-e az éppen aktuális jogi szabályozásoknak. A Privacy Bee emellett jogi felszólításokat is küld az adatbázisában szereplő cégek számára, melyekkel elérik, hogy azok töröljék az adatainkat és befejezzék azok árusítását.

A cég elmondása szerint folyamatosan új vállalatokat érnek el, így bővítve a szolgáltatásukat. Azzal, hogy több száz adatbázishoz férnek hozzá, elképesztően sok munkát takaríthatnak meg egy átlag felhasználónak, aki szeretné biztonságban tudni korábban megadott személyes adatait. Márpedig ezen információk védelme kiemelkedő fontosságú lehet, hiszen az IBM felmérése szerint csak 2019 első felében 4,1 milliárd személyes adat szivárgott ki a cégek biztonságában felfedezett sebezhetőségek következtében.

A Privacy Bee kihangsúlyozza, hogy a felhasználó felhatalmazása csak nagyon limitált cselekvést biztosít számukra, így nem tudnak visszaélni azzal; azt is megerősítették, hogy az munkájukhoz szükséges adatokat soha nem árulják vagy osztják meg másokkal. A szolgáltatás egy hónapra 9 dollárba kerül, de éves előfizetésre is lehetőség van, amely 86 dollárt kóstál, ami ahhoz viszonyítva, hogy mennyi munkát spórol meg és milyen kellemetlenségnek veheti elejét, egy kifejezetten méltányos ár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.