Hirdetés
. Hirdetés

Elhagyott okostelefont véd a McAfee

|

A Smart Perimeter biztonsági szoftver akkor jöhet jól, ha más találja meg a készüléket.

Hirdetés

A McAfee kiadta a béta verzióját a Smart Perimeter nevű biztonsági szoftverének, amelynek az a feladata, hogy megvédje a készülékünket, ha azt elhagytuk. Az alkalmazás egyébként figyelmezteti is a tulajdonost egy riasztással, ha egy bizonyos távolságnál messzebb hagyja. Amennyiben ezen kívül kerül a telefon, akkor a rendszer lezár az adatok védelme érdekében. 

Természetesen ahhoz, hogy a riasztást megkapjuk és az elképzelés működjön, egy második készülékre is szükség van. Ezután bármelyik telefon tudja követni a többit (vagy a tabletet, PC-t, stb.). Ezzel a módszerrel akár az elveszett készülékek is felkutathatóak, állítólag. 

Annak ellenére, hogy egyre több embernek van okostelefonja és/vagy tabletje, csak a 20 százalékuk telepít hasonló alkalmazásokat, állapította meg a McAfee egy májusi tanulmányában. A Smart Perimeter egyébként a beszkennelt QR-kódokat is leellenőrzi, egyre gyakoribb ugyanis az ezekkel való visszaélés. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.