Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztően aljas az új androidos kémvírus!

|

Nyomon követi, hogy merre járunk, és bizonyos helyeken bekapcsolja a hangrögzítést, sőt, titokban még fotózgat is.

Hirdetés

Hirdetés

Vadonatúj technikával kémkedik az az androidos kártevő, amelyre nemrég figyeltek fel a Kaspersky szakértői.

A Skygofree a mobilra előtelepített appok frissítésének adja ki magát. A vírussal fertőzött applikációk gyorsabb internetes sebességet ígérnek, hogy letöltésre csábítsák a kamu operátorhelyek látogatóját.

Ha a felhasználó bedől a trükknek, a feltelepült trójai további utasításokat kér az irányító szervertől, a választól függően letölti a megfelelő kártékony kódokat, és szorgos kémkedésbe fog.

Követi a telefon pozícióját, és bizonyos helyeken elindítja a hangrögzítést: ezzel a trükkel a bűnözők kihallgathatják például a céges főhadiszállásokon zajló megbeszéléseket.

A vírus a felkeresett webhelyeket, a beírt jelszavakat és a kártyaszámokat is rögzíti, emellett figyeli a Facebook Messenger, Skype és WhatsApp beszélgetéseket.

És ami a legrosszabb, valahányszor kikapcsoljuk a mobilt, lefényképez bennünket az előoldali kamerával.

A Google Play Store appjai szerencsére mentesek a vírustól, másutt meg háromszor is gondoljuk meg, mit töltünk le!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.