Hirdetés
. Hirdetés

Elszólta magát a Ford főnök: Mindent megfigyelnek

|

A mai autók óriási mennyiségű információt rögzítenek, és a gyártók hozzáférnek ezekhez az adatokhoz.

Hirdetés

A CES-en tartott előadásában Jim Farley, a Ford alelnöke a következő kijelentést tette: „Mindenkiről tudunk, aki törvényt szeg. Tudjuk mikor követte el. GPS van az autóban tehát mindenről tudunk amit tesz”. Ezután gyorsan hozzátette, hogy természetesen ezeket az adatokat senkivel sem osztják meg.

Hirdetés

Figyelembe véve azonban, miképpen használta fel az amerikai nemzetbiztonság a telkó cégek által felhalmozott metaadatokat, a puszta tény, hogy a gépkocsik szenzorjai által gyűjtött információkat a gyártók elraktározzák valahol előrevetíti, hogy idővel a vezetési szokásokat is gondosan tanulmányozni fogják az NSA munkatársai. Végül is Al Capone is adócsalásért került rács mögé.

Az RT orosz hírportál jelentéséből kiderült a 2013-ban legyártott Ford gépkocsik 96 százalékában található a repülőgépek fekete dobozához hasonló eseményrögzítő készülék. „Ezek az autók olyan számítógépekkel vannak felszerelve, amik hatalmas mennyiségű adatot rögzítenek” – mondta akkor Khaliah Barnes, az Electronic Privacy Information Center munkatársa. „Megfelelő védelem nélkül ezekkel az adatokkal könnyen vissza lehet élni” – tette hozzá.

 

Tény, hogy az egyre okosabb kocsik által gyűjtött adatok rengeteg hasznos, a közlekedésbiztonságot segítő információval képesek ellátni a megfelelő szerveket, de a Snowden botrány óta minden hasonló esetben itt is azonnal előkerül a felhasználók személyes adatainak védelme.

Miután a Business Insider lehozta a Ford-vezér „nyelvbotlását”, Farley azonnal helyesbített kijelentve: „Nem követjük nyomon a vásárlóinkat a beleegyezésük nélkül. Amit mondtam teljes mértékben hipotetikus volt”. Na persze.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.