Ennyi volt az iPhone-ok biztonsága?

|

Az FBI arról értesítette a San Bernandino-i terrortámadás ügyében eljáró bíróságot, hogy hozzájutott az iPhone 5c-n tárolt adatokhoz, így immár nincs szüksége az Apple segítségére.

Azzal, hogy az FBI feltört egy iOS 9 operációs rendszert futtató iPhone 5c-t, sok felhasználó gondolhatja úgy, ezzel lőttek az iPhone-ok biztonságának, mivel nem lehet tudni, hogy hatóságnak milyen módon sikerült hozzájutnia a San Bernandino-i terrorista által használt okostelefonon tárolt adatokhoz. Azt sem tudjuk egyelőre, hogy átadta-e a hatóság a feltörés módjára vonatkozó információkat az Apple-nek, így felvetődik a kérdés, hogy vajon létezik-e egy olyan sebezhetőség, amelyről az almás cég esetleg nem tud. Bryan Ma, az IDC piackutató cég alelnöke szerint az Apple vállalati felhasználói körében ugyancsak felvetődhet az a kérdés, hogy akkor a céges adatokhoz is hozzájuthatnak-e illetéktelenek.

Hirdetés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!