Hirdetés
. Hirdetés

Érzékeny adatokat játszott át kínai cégeknek a Facebook

|

Az egyik óriás, amellyel adathozzáférésre szerződött, a Huawei volt, amelyet az amerikai biztonsági szolgálatok is vizsgálnak.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook adatokat osztott meg több nagy kínai céggel, köztük azzal a Huawei-jel, amely a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójával, és amelyk gyanús tevékenységével az Egyesült Államok biztonsági szolgálatainak figyelmét is felkeltette. 

A Huawei, a Lenovo Group és az okostelefonokat gyártó OPPO és TCL, valamint több más cég is hozzáférést kapott bizonyos felhasználói adatokhoz, miután Facebook jellegű tapasztalatok újraalkotására szerződtek a közösségi hálózattal.

Marc Zuckerberg, a Facebook feje

Ugyanakkor felmerül a gyanú, hogy bizalmas felhasználók adatok is illetéktelen kezekbe kerülhettek. A Facebook ezt tagadja, és arra hivatkozik, hogy az együttműködési szerződések több, mint fele már le is jár: a Huaweijel kötött épp a héten.

A Egyesült Államok biztonsági szolgálatai vizsgálják a kínai távközlési cégeket, mert azt gyanítják, hogy kémkednek és kritikus amerikai infrastruktúrákat fenyegetnek, amit Kína persze folyamatosan tagad. A Facebook illetékesei pedig határozottan állítják, hogy nagy odafigyeléssel kezelik a kínai cégek adathozáféréseit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.