Hirdetés
. Hirdetés

Etikus hacker központ leszünk?

|

A NetAcademia külföldi diákokat is bevon Ethical Hacking tanfolyamába.

Hirdetés

A NetAcademia Oktatóközpont 2008 februárjában indította útjára az EC-Council hivatalos Ethical Hacking tanfolyamát, melyen kevesebb mint egy év alatt csaknem száz szakember vett részt. „Bár jellemzően az IT, a pénzügy és az energetikai ágazat vállalatai küldik el szakembereiket az Ethical Hacking képzésünkre, a média, az ipar, a HR vagy éppen a kiskereskedelem területén tevékenykedő cégek is képviseltetik magukat. Az IT szektorból jellemzően azon vállalatok fordulnak hozzánk, akik outsourcing keretében más cégek informatikai feladatait látják el" - mondta Fóti Marcell, az intézmény ügyvezetője.

Hirdetés

Emellett külföldi cégek részéről is növekvő érdeklődés tapasztalható, így decemberben az oktatóközpont már a második angol nyelvű tanfolyamát tartja a témában. A hallgatók Romániából érkeznek, akik az EC-Council közvetítésével érkeznek hazánkba.

 

751289_32992254_1.jpg


A NetAcademia a jövő évre vonatkozóan a külföldi hallgatók körének bővítése mellett új, Biztonsági szakértő és elemző tanfolyam indítását is tervezi, melynek elvégzését követően nemzetközi képesítést lehet szerezni. Míg az Ethical Hacking tanfolyam a hekkelési eszközöket és technológiákat mutatja be, addig az új képzés gyakorlati ismereteket nyújt arról, hogyan célszerű egy hálózatot megtervezni, tesztelni, illetve megerősíteni.

Az IT-biztonsággal kapcsolatos ismeretek folyamatos frissítése érdekében emiatt az intézmény áttért a 6-os verziójú tananyagra, mely a legújabb hekkereljárásokkal és eszközkészletekkel kiegészülve csaknem duplája a korábbinak. Az immár 67 fejezetből álló tananyag olyan fontos ismeretekkel bővült, mint a Windows Exploitok készítése, a kódvisszafejtés (reverse engineering), a bújtatott hekkelés (covert hacking), a vírusírási tudnivalók, Bluetooth kapcsolatok védelme és RFID technológia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.