Hirdetés
. Hirdetés

Európában is kémkedtek a CIA hekker-eszközeivel

|

A Symantec 16 ország ellen elkövetett hekker-támadásban azonosította a WikiLeaks CIA-dokumentumaiban szereplő szoftvereket.

Hirdetés

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott CIA-s kémeszközök 16 országban legalább 40 célpont ellen elkövetett hekkeléssel hozhatók kapcsolatba, állítja a Symantec.

Az eszközök "erős hasonlóságot" mutatnak a Longhorn kémcsoport taktikájával, véli a biztonsági cég. A Longhorn 2011 óta aktív, és trójai programokat, illetve addig ismeretlen sebezhetőségeket használ a célpontok meghekkelésére.

Áldozataik között kormányhivatalok, valamint gazdasági, pénzügyi és IT-cégek egyaránt előfordulnak. A megtámadott számítógépek a Közel-Keleten, Európában, Ázsiában és Afrikában, illetve az Egyesült Államokban találhatók - utóbbi országban a CIA elvileg egyáltalán nem végezhetne elektronikus felderítést.

A CIA nem kommentálta a WikiLeaks-dokumentumok hitelességét, de biztonsági kutatók szerint fájdalmasan érinti a titkos eszközök és technikák nyilvánosságra kerülése.

A Symantec valószínűsíti a kapcsolatot a Longhorn és a megjelent hekker-technikák között. A cég szerint a Longhorn négy különböző rosszindulatú eszközt használt, és kettő ezekből felbukkan a WikiLeaks-dokumentumokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.