Hirdetés
. Hirdetés

Ezeken a levelezőkön támadnak az adathalászok

|

Igen kisszámú anonim vagy eldobható e-mail-fiókot használnak a hackerek.

Hirdetés

Az adathalászat elleni védelemre szakosodott PhishLabs cég legfrissebb phishing jelentése szerint több mint egymillió, speciálisan adathalászati célokra létrehozott rosszindulatú weboldalt működtetnek a hackerek több mint 130 ezer egyedi domainen. Tavaly a trükkös illegális adatgyűjtésre a kiberbűnözők 57 százaléka a Google-féle Gmail levelezőszolgáltatást használta, a második helyen a Yahoo végzett 12 százalékkal. Őket az Outlook (4 százalék), a Hotmail (4 százalék), a Yandex (3 százalék) és az AOL (2 százalék) követte. Jó hír ugyanakkor az adathalászokra vadászó hatóságok számára, hogy igen kisszámú anonim vagy eldobható e-mail-fiókot használnak a hackerek adathalászati támadásokhoz, ami az jelenti, hogy jogi úton megszerezhetők a fiókok tulajdonosainak az adatai.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.